gro anita klarvoajant

Klärvoajanta Gro Anita – Använder sin egen livserfarenhet för att hjälpa andra

Gro Anita Aanerud har arbetat som klärvoajant i 22 år. Idag är hon en populär spådam på Magic Circle och gratisspadom.se. Även om hon har haft ett tufft liv och upplevt mer än de flesta, har hennes erfarenheter gjort henne starkare. Nu inser hon att allt har en mening. Hon menar att hon själv måste känna smärta och sorg i kroppen för att vara bättre rustad att hjälpa andra i sitt arbete.


Gro Anita var medveten om sina möjligheter redan när hon var sex, sju år. Att den lilla flickan hade en sida av sig själv som verkade okänd och annorlunda, skrämde nog de vuxna omkring henne. Det förbisågs och tystades ner.


– Vi spelade en hel del kort, men i stället för att spela, gjorde jag berättelser. Allt eftersom tiden gick, upptäckte folk omkring mig att det fanns mer i mina historier än bara äventyr och fantasi, och de upplevde att det var lite skrämmande att jag kunde förutse saker. Det blev därför inte så mycket mer kortspelande. Jag minns olika evenemang. När jag var nio år, dog farfar. Jag minns så väl när telefonsamtalet kom och jag ropade till pappa:


– Jag vet att morfar är död! Jag kunde också se dem som inte är fysiskt närvarande. Vi stannade i samma hus som min mormor och morfar. Efter att min farfar dog, hörde jag honom fortfarande. Jag både såg honom och talade med honom, säger Gro Anita, som stängde av sina förmågor ganska tidigt. Hon ville inte vara annorlunda än andra, och hon hade ingen att prata med om dessa saker.


Magic Circle


klarvoajant spadamSom tonåring tog dock nyfikenheten överhand och Gro Anita provade på det mesta inom alternativa saker. Hon förstod att hon var synsk och hade en önskan om att arbeta med dessa saker. Redan vid 20 års ålder arbetade hon aktivt som klärvoajant och hennes kapacitet har också vuxit sig starkare med tiden. Från 22 års ålder har hon arbetat till och från med kommunikation över telefon, och i dag är hon en populär nykomling på Magic Circle.


– Berätta lite om ditt arbete på Magic Circle?


– Jag ber kunden om ett namn, antingen för- eller efternamn. Så frågar jag alltid om kunden bor ensam eller med en partner, för den person du lever med har en stor inverkan på ditt liv. Om kunden vill, kan jag se hur de har det i relationen. Jag kommer alltid att göra vad jag kan för att få kunden att se saker från sin partners vinkel, och vice versa. Jag vet att gräset inte är grönare på andra sidan. Jag vill ha en ledtråd och frågar alltid om det är något de vill delge mig. Jag tycker om att vara så ärlig och direkt som möjligt, men kunden vet inte mer än vad som ursprungligen var tänkt att de ska veta. Jag får ett inre besked om vad jag kan säga och inte säga, säger Gro Anita, som inte arbetar med tarotkort. I hennes värld, är de bara vackra. Istället använder hon vanliga kort, men bara 36 stycken, för hon har valt ut tvåor, treor, fyror och femmor:


– När kunden ringer kan jag få upp olika bilder, men jag kan inte se om det är dåtid, nutid eller framtid. Då använder jag korten för att få perspektiv på vad jag ser!


Tidigt vuxen

Gro Anita har levt vad man skulle kunna kalla ett spännande liv. Hon har upplevt mer än de flesta, både på gott och ont.


– När jag var 12 år började jag arbeta som modell. Fotografen som tog bilder av mig drev en modellagentur och en stor tidning som heter Diva. En bild inledningsvis, blev snart till mycket mer. Jag arbetade en hel del, trots att jag var så ung. Jag var på omslaget på Diva, på affischer runt omkring, och jag var med i reklamfilmer på bio. Jag minns när jag gick i sjuan. Jag kom till skolan, och det hängde 15 till 20 affischer på skolgården. Det var så pinsamt att jag höll på att dö. Som 14 och 15 år gammal, reste jag till Paris under sommarlovet. 15 år gammal, reste jag också ensam till Barcelona och arbetade för en modellagentur i 1½ år. Jag var mycket medveten om saker som redan då. Mina föräldrar stöttade mig till 100%, och det hade de all anledning att göra, säger hon.


Men myntet hade även en baksida. Gro Anita fick tidigt i livet erfara mycket inre smärta, till stor del på grund av att många av hennes barndomsvänner dog mycket tidigt:
Under sex månader förlorade jag två skolkamrater och jag var mycket ensam i min sorg. Det fanns ingen slags hjälp att få vid kriser på den tiden. Smärtan jag bar på, var också väldigt svår att hantera för mina föräldrar. De hade just förlorat båda sina fäder och hade nog med sin egen sorg. Mitt sätt att hantera detta blev matvägran, anorexi, som jag led av från jag var 12 tills jag var 24!


Ätstörningen förstärktes under tiden hon arbetade som modell. Under perioder var hon mycket dålig och drabbades av akuta inflammationer:
– Jag hade lunginflammation och njurbäckeninflammation. Så började jag sakta men säkert att träna med vikter. Kroppen absorberade allt den fick i näringsväg, och inom loppet av ett år hade jag lagt på mig femton kilo. Jag blev mycket ivrig med min träning, vilken blev till en ny typ av smärta. Medan jag tränade och lyfte vikter, var det tungt och smärtsamt.


Styrketräning har Gro Anita hållit på med hela tiden. Det har blivit en livsstil. Hon tränar fem till sex dagar i veckan och har en snygg och smidig kropp.


Karma och fria val

– Mitt liv har varit en stor berg- och dalbana hela vägen. Först hade jag ett liv i glamour och lyx. Sedan fick jag min son Patrick och levde i en samborelation som var otroligt tuff. Han var inte en lätt man att leva med. Jag fick ta mig därifrån. Därpå träffade jag mannen som är far till min dotter Ia Liane. Förälskelse är bara en illusion. Vi svävar på rosa moln och är inte oss själva. Då illusionen försvunnit och prinsessbröllopet var över, var det inte där jag ville vara, men jag var där ett tag i alla fall. Jag var tillbaka i det lite mer glamorösa livet, för min make var kapten på ett 97 fot lyxfartyg, och vi var ute och seglade med många framstående personer, inklusive den spanska kungen. Men jag valde bort det livet, eftersom jag inte älskade honom, så det fungerade inte. Han bodde i Tyskland då vi skilde oss. När jag flyttade blev jag anmäld för kidnappning och bortförande av barn. Jag var också anklagad för att vara narkoman, vilket inte stämde. Vid den här tidpunkten var jag långt ner på botten, säger Gro Anita och tillägger att hon tror på karma. Vad du ger, får du tillbaka.


– Där han fick ut ur allt detta var ett besök per månad, och sedan slutade det med att hans dotter inte ville se honom alls!


– Många frågar sig om vi har ett fritt val? Jag tror på ödet och att stora händelser i livet hade hänt ändå. Vi kan inte kontrollera vad som händer, men vi kan lära av det. Klarar vi inte det, kommer samma sak upprepa sig tills vi har lärt oss. Ibland är det du som måste vara ett verktyg för andra människor att lära sig, inte för att du ska lära dig något av det. Eftersom du är den starkare parten i just det sammanhanget!


Pendlande tillvaro


gro anita spadamGro Anita har bott på många olika platser genom åren. I drygt ett år har hon bott i Malmö. Kärleken förde henne dit.


– I min partner har jag allt jag kan önska mig. Han ger mig tillit, och tilltro att jag faktiskt kan leva det liv jag vill leva. Han ger mig trygghet. Med honom kommer jag att vara. Nu är jag lycklig och känner mig mycket väl till mods inombords för första gången i mitt liv, säger Gro Anita, som kommer att fortsätta att leva i Sverige tillsammans med sin partner och dotter Ia Liane, som idag är 13 år. Hon har regelbunden kontakt med sin son Patrick, 23, som bor i Oslo.
Varannan månad, 14 dagar åt gången, är Gro Anita och arbetar i Oslo:


– Jag arbetar med Eximia, en ultraljudsmaskin som används i samband med viktminskning. Det bildas ett vakuum ungefär som koppning och det är mycket effektivt. Dessutom är jag personlig tränare och kostkonsult, så jag kan hjälpa människor att komma igång. Och sedan bleker jag tänder, säger hon och ler ett bländvitt leende.


– Jag behöver lite luft under vingarna, och i det här jobbet får jag på ett sätt utlopp för den andra delen av mig, som är lite mer jordnära. En trevlig motvikt till det jobb jag har med Magic Circle, säger hon och tillägger att hon delar lokaler med ett härligt gäng från Rumänien, som arbetar med tatueringar.


En särskild hjälp

– Jag tycker inte om att kalla mig medial, även om jag vet att jag kan vara där om jag vill, men jag kommer inte att gå in på det. Jag kan känna saker eller se saker i termer av skuggor som rör sig, eller inre bilder. Jag kan inte kontrollera vad som komma skall. Jag får hjälp av mina många medhjälpare, som också kan vara mina avlidna vänner. Ibland känner jag att de är nära mig och jag kan få bevis i form av en låt som spelas eller liknande, säger Gro Anita, som vill berätta om en mycket speciell vän:


– 1994 låg vi båda med onda ryggar, så det var mycket tv-tittande och samtalande. Vi hade ett avtal att den som dog först skulle visa de andra att det var ett liv på andra sidan. År 2002 dog min kompis efter en operation. Jag hade en helt ny Volvo och när jag satt i den efter begravningen startade den inte. Jag förstod att detta var ett tecken han gav, att något väntar efteråt!


Denna vän har visat sig för Gro Anita upprepade gånger. Vid ett tillfälle räddade han livet på min son Patrick, som då var femton år.


– Min kompis, som var som en farbror till min son, rökte och snusade. De gånger han försökte sluta, rullade han en tandpetare i munnen. När Patrick var liten, tyckte han att det var roligt med tandpetare och gjorde exakt samma som ”farbror”, säger Gro Anita fortsätter:


– Patrick hade brutit sin högra arm. En kväll kom en av hans kompisar och ville att han skulle köra EPA traktor, en bil som går i max 50 km. Det var mycket halt ute och jag sa:


– Det ska du inte göra! Patrick var mycket arg, men jag upprepade att han bara skulle acceptera att så var det. Då kände han i fickan, exploderade och sprang uppför trapporna. I fickan hade han en tandpetare. Den tandpetaren hade han gått och rullat i munnen hela dagen. När jag sade nej till Patrick, var det inte min son såg jag, utan Patricks kompis. När klockan var 12:30 på natten, fick Patrick ett telefonsamtal från sin kompis. De hade kört av vägen. Meningen var att Patrick skulle suttit i baksätet, och eftersom han hade brutit armen hade han inte kunnat köra. Jag är 100% säker på att min kompis hjälpte Patrick den gången!
När Gro Anita är i Norge, besöker hon alltid sin väns grav och sätter dit vita rosor.


– Jag har alltid sagt att när jag dör, ska jag vila på den kyrkogården. För två år sedan fick jag veta att två gravar bortom min väns grav, har vi en familjegrav, och jag har redan undersökt att jag kan ligga där när min tid kommer!


Om tro

Gro Anita framstår som en tuff och självsäker kvinna. Hon avslöjar att hon har många tatueringar på kroppen, men mest slående är den ”Fader vår”, som står skriven med sirlig skrift längsmed armen.


– Vad är anledningen till denna tatuering?


– Många säger att de inte tror på något, men hamnar du i en livssituation där du drabbas av en intensiv, olidlig smärta, eller en annan svår situation, vem är det du kallar på? Gud! Det är det sista hoppet vi har.
Gro Anita har också upplevt att det finns en stor kraft i bönen:


– För två och ett halvt år sedan, befann jag mig långt ner på botten och sa: Gode Gud, allt jag vill ha är en lugn och fridfull jul. Jag orkar inte mer nu. På julafton vaknade jag tidigt och såg att min dotter var mycket dålig och vi var tvungna att ringa en ambulans. På sjukhuset fick vi reda på att hon hade diabetes. Hon låg där i 14 dagar. Jag fick alltså en lugn och fridfull jul, men på ett något annorlunda sätt än vad jag bad om. Man bör därför vara försiktig med vad man ber om, eller kanske hur man ber?


– Då är det väl en stark övertygelse som ligger bakom?


– Jag är inte förtjust i religioner, men jag har barnatron kvar och tror att det finns högre makter. Jag kallar det inte kristendom. För mig är det på ett sätt ljus och kärlek som är min tro, svarar hon.


Cykler

gro anita– Folk säger till mig att de inte förstår varför de får så mycket svårigheter i livet. Jag jämför det med årstiderna: Under hösten, är allt tungt, det blåser kallt och regnar. Du cyklar uppför, men till sist kommer upp. Så är det med alla årstider. Du måste gå igenom cykler av livet. Jag tror att naturen, livet och naturen på ett sätt är lagspelare.


– Vilket är ditt förhållande till naturen, och är du mycket i naturen på din fritid?


– Jag älskar naturen, men på fritiden är jag lite dålig på att ta mig ut. Jag upplever alltid att jag har en hel del att göra. Men vi är mycket ute och går på kvällarna. Då lägger jag märke till varje liten sak omkring mig, och det är så härligt, svarar Gro Anita.


Trots att hon har synska förmågor och arbetar med Magic Circle, känner hon sig inte särskilt alternativ. Hon anser att det är viktigt att beakta det faktum att vi lever här och nu:


– Det är en sak som är 100% säker. Vi föds och vi dör. Det som återstår av andra saker som vi inte vet med säkerhet. Vi kan basera det på att vi tror. Det är klart att jag ser och kan uppleva saker som jag uppfattar är från den andra sidan, men jag kan inte veta säkert. Ingen vet vad den andra sidan är, för ingen har varit där tillräckligt länge! Därför måste jag relatera till det liv som är här och nu.