Västlig Astrologi

I västerländsk astrologi delar man zodiaken i 12 stjärntecken.

För att ta reda på vilken stjärntecken du tillhör, kan du följa nedanstående tabell och utgå från det datum på året som du är född. Du kan också läsa mer om varje tecken längre ner på sidan.
alla stjärntecken

 Stjärntecken Från datum Till datum
 Stenbocken 21a december 20e januari
 Vattumannen 21a januari 19e februari
 Fisken 20e februari 19e mars
 Väduren 20e mars 20e april
 Oxen 21a april 20e maj
 Tvillingen 21a maj 20e juni
 Kräftan 21a juni 21a juli
 Lejonet 22a juli 22a augusti
 Jungfrun 23e augusti 22a september
 Vågen 23e september 23e oktober
 Skorpionen 24e oktober 22a november
 Skytten 23e november 20e december

 

Stjärntecknets datum varierar från år till år. Är du född i en av de två första eller sista dagarna i ett stjärntecken, bör du dubbelkolla vad du har för horoskop för just detta år. Till exempel är du född första eller sista dagen av Vattumannens tecken, måste du få kontrollera att om du är Vattuman; Stenbock eller Fisk.

Alla stjärntecken


Stenbocken

stenbocken
Stenbocken heter Capricornus på latin och Capricorn på engelska. Det är det tionde tecknet bland zodiakens stjärnbilder. Stenbockens nyckelord är: ambitiös, ansvarsfull, praktisk, samt ihärdig.

Element: Jord
Kvalitet: Kardinal
Planet: Saturnus


Vattumannen

vattumannen
Vattumannen heter Aquarius på latin och på engelska, och är det elfte tecknet bland zodiakens stjärnbilder. Vattumannens nyckelord är: humanitär, påhittig, vänlig samt självständig.

Element: Luft
Kvalitet: Fast
Planet: Uranus


Fisken

fisken stjärntecken
Fisken eller Fiskarna heter Pisces på latin och engelska, och det är det tolfte tecknet bland zodiakens stjärnbilder. Fiskens nyckelord är: fantasifull, kreativ, intuitiv samt drömmande.

Element: Vatten
Kvalitet: Föränderlig
Planet: Neptunus


Väduren

väduren
Väduren heter Áries på latin och engelska, och det är det första tecknet bland zodiakens eller djurkretsens stjärnbilder. Vädurens nyckelord är: innovativ, tävlingsinriktad, energisk samt ledare.

Element: Eld
Kvalitet: Kardinal
Planet: Mars


Oxen

oxen
Oxen heter Taurus på både grekiska, latin och på engelska. Det är det andra tecknet i zodiaken. Oxens nyckelord: är jordnära, sensuell, metodisk, envis samt ihållande.

 
Element: Jord
Kvalitet: Fast
Planet: Venus


Tvillingen

tvillingen
Tvillingen eller Tvillingarna heter Gemini på engelska och är det tredje tecknet bland zodiakens stjärnbilder. Tvillingens nyckelord är: kvick, flexibel, intelligent, rastlös samt social.

Element: Luft
Kvalitet: Föränderlig
Planet: Merkurius


Kräftan

kraftan
Kräftan heter Cancer på latin och engelska. Det är det fjärde tecknet bland zodiakens stjärnbilder. Kräftans nyckelord är: Beskyddande, emotionell, lynnig samt innåtvänd.

 
Element: Vatten
Kvalitet: Kardinal
Himlakropp: Månen


Lejonet

lejonet
Lejonet heter Leo på latin och engelska, samt är det femte stjärntecknet i zodiaken. Lejonets nyckelord är: dramatisk, elegant, generös samt stolt.

 
Element: Eld
Kvalitet: Fast
Himlakropp: Solen


Jungfrun

jungfrun
Jungfrun heter Virgo på latin och på engelska. Det är det sjätte tecknet bland zodiakens stjärnbilder. Jungfruns nyckelord är: analytisk, praktisk, kritisk samt rationell.

 
Element: Jord
Kvalitet: Föränderlig
Planet: Merkurius


Vågen

vagen
Vågen heter Libra på latin och på engelska, och det är det sjunde stjärntecknet i zodiaken. Vågens nyckelord är: diplomatisk, vänlig, social och strategisk.

 
Element: Luft
Kvalitet: Kardinal
Planet: Venus


Skoropionen

skorpionen
Skorpionen heter Scórpio på latin och engelska. Det är det åttonde tecknet bland djurkretsens stjärnbilder. Skorpionens nyckelord är: hämlighetsfull, mystisk, intensiv samt envis.

Element: Vatten
Kvalitet: Fast
Planet: Pluto


Skytten

skytten stjärntecken
Skytten heter Sagittarius på latin och på engelska. Det är det nionde stjärntecknet i zodiaken. Skyttens nyckelord är: optimistisk, sanningssökande, filosofisk samt inspirerande.

Element: Eld
Kvalitet: Föränderlig
Planet: Jupiter[fbcomments]