fodelsedag veckodag horoskop

Födelsedag-test

Se vad veckodagen du är född på kan berätta om dig!

Om du inte vet vilken dag i veckan du är född på, kan du exempelvis använda dig av OnThisDay.com:
Skriv in ditt fullständiga födelsedatum, så kan du se veckodag och annan spännande information.


Måndag

De som är födda på en måndag, har aldrig problem att hitta på något roligt. De gillar att vara i mittpunkten, de älskar uppmärksamhet och att få andra att skratta. Framtidsutsikter: Måndagsbarn är ofta journalister, programledare och komiker.


Tisdag

Tisdagsbarn kan verka lite ”smågalna”. De har god fantasi, och är ofta vågade och impulsiva. De kan också vara lite stressade och glömska, men finns alltid där för sina vänner. Framtidsutsikter: Tisdagsbarn tenderar att arbeta inom media, underhållning eller kundtjänst.


Onsdag

Onsdagsbarn är duktiga att tillpassa sig det motsatta könet. De älskar att flirta och ge komplimanger, men blir samtidigt respekterade. De gillar även diskussioner. Framtidsutsikter: Onsdagsbarn blir goda säljare och rådgivare.


Torsdag

Torsdagsbarn är försiktiga människor. De är ofta tysta, lugna och välorganiserade. Alla borde ha ett torsdagsbarn i familjen. De är både omsorgsfulla och duktiga på att lösa konflikter. Framtidsutsikter: torsdagsbarn jobbar ofta inom vård och omsorg. (Läkare, veterinärer, psykologer och så vidare).


Fredag

Fredagsbarn är lite tuffare och tillhör den hårda kärnan. De är fulla av självförtroende och attityd. De har starka åsikter och är realister i grund och botten. Framtidsutsikter: Fredagsbarn blir ofta duktiga advokater, projektledare och chefer.


Lördag

Lördagsbarn kan vara fåfänga. De är ofta mycket intresserade av mode, utseende och status. Men de är även representativa och diplomatiska. Humörsvängningar brukar ske ofta. Framtidsutsikter: Lördagsbarn blir skickliga designers, stylister och arkitekter.


Söndag

Söndagsbarn sticker ut. De är väldigt självständiga och orädda av sig. De gör alltid som de vill, men de undviker att trampa folk på tårna. I bland kan det uppfattas som att de lever i sin egna lilla värld. Framtidsutsikter: Söndagsbarn är bra konstnärer, hantverkare och lärare.