mina duktig spadam

Mina – Erfaren spådam med välutvecklad klärvoajans

Magic Circle har många duktiga operatörer, men Mina är i en särklass med sina exeptionella förmågor, som innefattar kontakt med andevärden och spådomskonst. Mina använder tarotkort och speglar som hjälpmedel när hon spår och har ingenting emot att bli jämförd med en duktig, gammaldags spådam.

Det är en varm och härlig sommardag, perfekt för en resa till Eda Glasbruk, Charlottenberg. Mina hos Magic Circle hämtar mig på hotellet och berättar att hennes bil är på verkstaden, men hennes väninna Gunn Bjerknes är chaufför och kör oss till sitt hem, en trevlig villa ute på landet. Här har Mina ett rum i huset där hon tar emot kunder.

Vi sätter oss på en trevlig uteplats och Gunn dukar upp kaffe och kakor.

– Jag kallar henne Magica från Tryll, säger hon skämtsamt. De har blivit goda vänner. Från start var Gunn pådrivaren och övertygade väninnan om att hon har exceptionella förmågor, både som medium och som duktig, gammaldags spådam.

RING MINA NU!

08-517 666 77

Medfödda förmågor

Samtalet går lätt, ackompanjerat av livlig fågelsång i bakgrunden. – Jag är född med förmågor, så jag vet inte hur det är att vara utan. Då jag var liten, hörde jag röster i huvudet, men det fick man ju inte lov att ha, då var man sjuk. Då jag berättade att jag hade röster i huvudet, började mina syskon säga att ”det kommer komma män i vita rockar och hämta dig”. Det var min barndoms största skräck, och under barndoms- och ungdomstiden stängde jag av och sa inget mer om det. Man fick ju också känslan av skam, att man var annorlunda jämfört med andra, minns Mina som var ett stilla barn under uppväxten. Hon ville heller inte berätta för andra att hon såg saker:

– Jag såg dessa andeväsen mest som en skugga eller något grumligt. Ibland kunde jag skymta något ansiksdrag, men det försvann snabbt igen. Jag provade ett par gånger att säga det till mamma, att jag hade någon på mitt rum som kom och gick. Hon svarade att det inte finns spöken och att jag måste gå och lägga mig. Men jag visste att hon själv hade sett dem, en gång när hon var åtta år och en gång som vuxen.

Sverige är hemma

– År 1992 var jag arbetslös och arbetsförmedlingen skickade mig till en dam som behövde städhjälp. Det visade sig vara Åse Vestli, en väldigt känd spådam från 90-talet. Det gick inte så många dagar innan jag började se i tarotkort.
Hon frågade mig vad jag såg i korten, och jag berättade en historia, varpå hon sa: – Du ska ju inte vara städerska. Du ska jobba på teletorg såsom jag. Hon hjälpte mig att komma i kontakt med mina förmågor. Vi var fyra personer som satt och jobbade på teletorg och jag jobbade där ett år, därefter hade jag vanliga jobb. Men jag fortsatte också att spå vänner och bekanta och blev mer öppen igen för andliga saker.

För ca 11 år sedan, flyttade jag och min sambo hit till Sverige, eftersom vi ville bo lantligt och ha en gård och det var billigare i Sverige. Det var märkligt, men så fort jag kom över gränsen, kände jag att jag inte ville hem igen. Efter att vi flyttade hit, har Sverige varit hemma för mig. Jag har haft problem med att resa över gränsen till Norge, men varje gång jag reser tillbaka till Sverige, känner jag en slags lättnad, säger Mina, som är helnorsk och ursprungligen kommer från Nannestad.

I början var det hopplöst att få jobb i Sverige.

– Jag satt och tänkte: – Vad gör jag nu? Då var det en röst som sa till mig: – Gör det du är bäst på! Så slog det mig: – Du ska spå! I början var jag skeptisk till detta, men det är ju så att andevärlden inte tar nej som svar, så de stängde alla utvägar och knuffade mig bara i en riktning. Gunn uppmuntrade mig också hela vägen, berättar den charmerande damen.

RING MINA NU!

08-517 666 77

Magic Circle

– Jag tog kontakt med Elisabeth Vinje Haugen, som driver spåtjänsten ”team-eth”, och jag fick jobb där på en gång. Hon hade ett avtal med Experthjelp, så jag kom även med där. Jag hade alltså två telefonlinjer för att ha möjligheten att tjäna lite pengar. Sedan dess har jag bara hållit på med spådom. Jag slutade på eth av olika anledningar, men fortsatte på Experthjelp i tre år. Då kom jag i kontakt med Magic Circle och ett par seriösa svenska företag. Men jag hade Magic överst på listan, understryker Mina.

– Varför?

– Jag vet inte. Det var bara en känsla av att jag ville dit! Efter att jag började hos Magic Circle, har det blivit så mycket bättre. Det är ett helt annat koncept än det jag är van vid, svarar Mina, som använder tarotkort och speglar som hjälpmedel under spådomarna. Hon håller även på med husrensning och kanalisering.

Spår i spegel

– Det är otroligt många människor som säger att de har förmågor, och jag kan inte tänka mig att alla är seriösa. Jag har ett väldigt snävt arbetsområde, men jag vill inte bege mig ut på något som jag inte känner mig säker på, och som jag inte helt tror på själv. För mig är det väldigt viktigt med bevis.

Jag tror det har något med att jag inte vill bli kallad bluffmakare. Jag vill framstå som seriös, säger Mina, som ger kunderna klara besked om vad hon kan och inte kan:

– Jag ser bilder och kan höra ord och meningar. Ofta är det så att det kan komma till mig på ett gammaldags sätt. Jag pratar inte med änglar, och jag pratar inte med Gud, dvs. jag vet inte vem jag har kontakt med, och jag kommuncierar inte med djur.

Mina spår i speglar, en gammal spådomskonst, som hon behärskar till fullo:
– När jag jobbar på telefonlinjen, använder jag tarotkort, och mina förmågor för att se och höra, då det ger ett snabbare svar än att använda spegel. Dessutom förväntar sig kunden att jag ska använda tarotkort. Spegeln är ett verktyg jag faktiskt kom på innan jag visste att flera använde det. Jag såg alltid mycket märkliga saker i speglar, och har alltid haft stor respekt för spegeln. Jag har alltid täckt för spegeln i sovrummet när jag skulle lägga mig för att sova, för jag orkar inte all ”spegeltrafik”. För mig är spegeln en portal till andra dimensioner, där jag kan se andra bilder än min egna spegelbild. Det är kanske lite otraditionellt, för de flesta ”gammaldagsa” spådamer använder ju kristallkula.

Portal i sovrummet

– Alla är så upptagna av att vi bara ska ha kontakt med goda andar, prata med änglar, Gud osv. Men ondska finns också, och den måste vara där för att balansera världen. Det finns inte något gott utan något ont, och det finns inget svart utan vitt. Jag ser inte bara det som är bra. Jag får in allt. När jag får in en dålig energi, får jag en obehaglig känsla, känner mig inte bra och kan bli deprimerad. Tiden jag känner mig dålig kan vara väldigt kort, eller så kan den vara lite längre. Den är där för att visa oss något, säger Mina och lägger till att man ska ha respekt för de energier man tar in.

– När människor låtsas vara eller leker som medium och får kontakt med andevärlden, utan att veta vad de håller på med, så kan de släppa in dåliga energier. Det finns portaler där de kan komma genom.

Mina har varit med och flyttat en portal som befann sig i Gunns sovrum. Hon ropar till vänninan som håller på att måla en utomhusvägg och frågar om det är OK att berätta historien, och det är det. Vi går in i sovrummet, och mina börjar berätta:

– Gunn hade problem med att sova, eftersom hon hela tiden kände sig betraktad, och att det var mycket aktivitet här inne. Vi fann en portal i ena hörnet av sovrummet, där det kom och gick väldigt mycket märkligt. Hon önskade att jag skulle stänga portalen, men jag visste att jag inte kunde stänga den utan att öppna den på ett annat ställe. Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra det.

Men innan jag reste hit, packade jag automatiskt ner flera levande ljus och en spegel och tecknade några symboler på ett papper med de fyra elementen. Då jag kom hit, satte jag ljusen i en cirkel och la spegeln i mitten där portalen kom ned. Så fångade jag på ett sätt portalen i spegeln, tog med den bort i skogen, där vi krossade spegeln och grävde ner den. På detta sätt löste vi upp portalen. Sedan dess har det varit lugnt och still i Gunns sovrum, som har bott i Sverige sedan 2002.

RING MINA NU!

08-517 666 77

Kanaliserade teckningar

Mina spår och får kontakt med de döda. Det är inte något hon styr över, hon är bara en mottagare.

– Har du kontakt med dina egna bortgångna släktingar?

– Ja, mamma dog för snart 12 år sedan. När hon kommer, luktar det väldigt mycket ciggarettrök, och hon säger alltid: ”Min flicka.” Jag vet att det är hon, svarar Mina och lägger till att det är mycket märkliga saker som händer hemma hos henne. Det har varit två andeväsen som har skrämt folk som har varit på besök. Radion sätter på och stänger av sig själv. Telefonen ringer, utan att det är någon där. Hon har känslan av att någon stirrar på henne.

Mina hämtar en pärm full av kanaliserade teckningar, som hon har tecknat genom åren av andeväsen hon har haft kontakt med.

– Ibland tecknar andarna genom mig, och då kan teckningarna komma upp och ner och i olika stilar. Det är inte jag som styr pennan. Jag vet inte alltid vad eller vem jag har kontakt med, men det har hänt flera gånger att personerna i teckningarna har blivit igenkända. Det är inte alltid en död själ som tar kontakt genom teckningarna. Det kan även komma som besked till någon, och då kommer teckningarna ibland i symbolik eller som teckningar av djur.

Hon visar några teckningar av spöklika väsen:
– Jag har alltid undrar varför jag tecknar dessa ”gammeldagsa” spökena. Den ena spökteckningen är precis som ett gammalt minne för mig. Det är en historia hon känner hon måste berätta:

– Jag hade varit dålig i nästan ett år med väldiga smärtor i nacke och arm. Hela tiden kom inflammationerna tillbaka. Till slut var jag så dålig att jag nästan inte hade lust att leva längre. En dag, medan jag satt vid bordet och tittade ut genom fönstret, såg jag ett kvinnoansikte och hörde en röst som ropade i mitt öra: – Gå till tandläkaren! Jag tänkte att det var ju inte tänderna jag hade ont i, men jag gick ändå till tandläkaren. Han fann en stor cysta, som hade hade ”ätit upp” nästan hela käkbenet. Jag opererade bort cystan, och blev helt bra!

Mina visar en teckning hon gjorde i efterhand av damen som uppmanade henne att gå till tandläkaren.

En kärlekshistoria

Mina har en bok där hon skriver ner alla bekräftelser hon har fått.

Alla har ju dagar då man tvivlar på sina förmågor, känner sig misslyckad eller lite utanför. Då läser jag i min bok och får tillbaka självtilliten.

Denna dam behöver aldrig tvivla på sina förmågor, bekräftar Gunn som tagit en paus i målningsarbetet. Hon vill gärna berätta hur hon träffat sin man Peter. På den tiden bodde hon på Gardermoen och hade blivit singel efter ett längre förhållande. Det var en man som gärna ville flytta in till henne, men hon tackade nej då hon i stunden var less på allt vad män hette. Hon kontaktade då Mina och bad om råd.
Hon säger till mig att det är en som väntar på dig där ute. Jag frågar:- Är han lång, mörk och brunögd? (idealmannen). Hon börjar le. – Nej, han är inte lång och mörk, men han är hur som helst längre än dig. Hon beskriver att han inte är tjock, men har lite mage. Inte så mycket hår, men är väldigt god och snäll. Hon berättar också att han har barn och precis kommit ur en annan relation. Hon säger att jag har träffat honom redan, men att jag inte kommer komma närmare honom förrän jag helt kommit ifrån han som jag då hade runt mig.

Jag var ute nästan varje helg och dansade med en vid namn Trond. En helg var vi på Lillestrøm där ett svenskt band som heter Sandin spelade. Vi dansade hela tiden och en av de som spelade i bandet kom efteråt och tog mig i handen och bugade så fint.

Han sa: – Vad roligt att se en man som tycker om att dansa! Dagen efter var vi där igen. Då jag kom in genom dörren reste sig bandmedlemmarna, bugade och kallade mig ”sin egen prinsessa”, eftersom jag var så ivrig att dansa. I pauserna kom de bort till oss. Nästa gång de skulle spela på Lillestrøm hade de en dag ledigt och då blev jag inbjuden till fest. Jag blev sittande och pratade med Peter hela kvällen och fick hans telefonnummer och mailadress på en rosa post it lapp. Kort därpå var vi ett par.

RING MINA NU!

08-517 666 77

En berättelse (spådom)

Detta är bara en av många historier som vittnar om stor träffsäkerhet. Vi tar med en av Minas historier från boken.

En ung dam ringer och är förtvivlad. Hon tror själv att hon är gravid trots att två graviditetstester varit negativa. Fyra medier säger att hon väntar tvillingar. Det första jag får upp är att hon blivit lurad. Jag vet inte om det hennes egen kropp eller hjärna som lurar henne, eller om det är graviditetstesterna. Jag får också upp tydliga tvillingar, men dubbelt upp.

Jag berättar därför för damen att två tvillingar kommer födas i tvillingarnas tecken. Jag hör ett tjut i telefonen: – Ja, jag har ska vara beräknad till tvillingarnas tecken. Det är du den första som sett! Men tvillingarna har alla sett. Hon frågar: – Jag har något på min vänstra skuldra, kan du se vad det är? jag svarar att jag ser en tatuering, några färger och ett stort ankare. Hon ler och säger att tatueringen är till minne av hennes mormor, som var ett ankare i hennes liv.

Så frågar hon: – Jag har en tatuering till, var är den placerad och vilka färger har den? Jag svarar att jag ser något grått och vitt, som inte har med människor att göra, utan ett djur. Tjejen utbrister:- Du är ju för sjutton creepy! Tatueringen är grå och vit och föreställer min döda häst. Ser du verkligen det?

En annan berättelse (spådom)

En ung man ringde och frågade om en kvinna han var intresserad av. Vi pratade lite om hennes personlighet. Då han frågade om jag kunde se hur hon ser ut, svarade jag att jag inte kan det, för allt jag ser är en vit kjol. Hela kvinnan är vit. Jag tolkade detta som att kvinnan snart skulle gifta sig, men att det inte var med honom. Han svarade att kvinnan hette Bianca och att hon nyligen hade berättat att hon skulle gifta sig med en annan man. Då tänkte jag att namnet betyder ”den vita”, ett meddelande i dubbel bemärkelse.

En berättelse (medium)

Jag hade en bjudning här i huset. Det var en förfärlig snöstorm och en dam skulle köra ända från Göteborg, en resa som normalt tar nästan 4 timmar. Jag tänkte att det var ren galenskap och att det måste kunna vänta. Damen ville ha kontakt med sin avlidna man. jag bad om att han skulle komma igenom, vilket han gjorde. han berättar att han avled så hastigt att han inte hann berätta något viktigt, nämligen att det finns papper som kan säkra hennes framtid ekonomiskt och att hon måste leta efter dessa. Papprena ligger i en bruk ask eller låda. Damen bekräftade det mannen sade. De bodde utomlands och han dog plötsligt. Efter hans död visade det sig att han hade investerat stora pengar i en firma. Själv flyttade hon tillbaka till Sverige, men papprena på alla investerade pengar var borta. Hon säger att det finns askar som ännu inte gåtts igenom ordentligt, liksom en brun möbler med lådor. Utan dessa papper kan hon inte bevisa att hon har rätt till pengarna. Jag visar henne andeteckningen av den person jag ser och hon säger att det liknar hennes man som han såg ut då han var lite yngre och hade mer hår. Damen har fått två bekräftelser från mig på att jag fått kontakt, men hon säger likväl: – Hur kan jag veta att du inte bara hittar på saker? Kan du be honom säga något mer privat? Jag känner mig lite uppgiven, men frågar mannen. Han ler och ber mig säga att han gav henne ett halssmycke med blå stenar. Då jag berättar det för henne bryter hon ut i våldsam gråt och säger: -Han köpte det smycket till mig i 50-års present och jag har aldrig använt det eftersom det är så värdefullt. Det stämmer att det har blå stenar!

En berättelse (medium)

Ibland kan Mina få upp namn på den person hon har kontakt med. Mina läser vidare i boken och tar med ännu en historia, denna gång från 4 juli 2013:
Jag håller på att göra mig i ordning eftersom jag ska träffa några personer. Plötsligt kommer en ung pojke på besök från den andra sidan. Ledord: Brunt hår åt det mörka hållet, klasskamrat, död av överdos. Säger att han heter Jan Tore. Det är svårt att få kontakt, säger han. Menar han kontakt med ett medium? tänker jag och säger: – De går bakom ryggen på mig och snackar och snackar eller är ledsna för att det blev som det blev. Jag vill be min mamma om förlåtelse. Jag frågar de jag har möte med om de känner någon med namnet Jan Tore. En kvinna bekräftar att det var en klasskompis till henne. Hon säger också hans efternamn. Han dog av en överdos och det var mycket skitsnack om honom efter det. Hans mor bor rätt så nära mig, och jag fick förmedla hans besked vidare.

En berättelse (husrensning)

När Mina är på besök i Eda och vandrar runt i de trevliga omgivningarna, har hon alltid känt många energier. Bilder kommer fram, mycket detaljerade beskrivningar avlöses av hemligheter, våld, knivslagsmål och mord. Många aktiviteter i närområdet är från krigets dagar.
En gång var jag på besök för att utföra en husrensning i Eda. De som bodde där hade tunga energier i sitt hus. En man kommer fram. Han går genom hela huset, från sovrummet, längs korridoren och ut genom tvättrummet, längs en stig, tvärs över planen och in i skogen. Han har på sig en hatt och drar en vagn. Jag får upp ordet rallare och namnet Johan eller Johannes. Jag beskriver mannen som lite smutsig, otvättad, slitna kläder, en slags kostymjacka, men han ser snäll ut. Han säger att han brukar gå här och att han ofta går över gränsen från Norge till Sverige, fram och tillbaka. Damen jag är hos undersöker saken därefter och hennes sambo kan berätta att det faktiskt gick en stig just där jag sa, eftersom han byggde huset. På biblioteket finner damen historien om en rallare, som brukade gå över gränsen här i Eda. Han hette Johannes Alexander Eriksson, men kallades för Smålands-Pelle. Han föddes 1879 och dog 1942. Det fanns ett foto av mannen och han såg ut precis så som jag såg honom. På ett museum i Järnskog Hembygdsförening i Koppung står en kärra, som han brukade gå med.
Den stigen gick också över denna plats, tillägger Gunn.

Artiga Svenskar

När Mina sitter på linjen hos Magic Circle, får hon kontakt med både svenskar och norrmän.
Svenskar är ofta väldigt artiga när de ringer. De tar sig tid till att lyssna på vad du säger. När det gäller norska kunder, har jag intrycket av att om du säger något annat än de de önskar höra, eller att du säger sanningen och de inte är mogna för att höra den, så kan de slänga på luren. Eller så protesterar de och säger att jag har tagit helt fel. Några gånger har de kommit tillbaka och sagt: – Förlåt, du hade helt rätt!
Det har varit en fantastisk dag på Eda Glasbruk. Gunn har serverat varm lunch, Mina har lagt tarot kort för mig med mycket träffsäkra resultat. Det är på tiden att tänka på återresan till Norge. Mina är glad att hon inte är i mina skor. Att hon kan fortsätta vara i sitt älskade Sverige.
– Det har definitivt något med tidigare liv att göra, tror hon själv. Väninnan kan inte förstå att Mina inte är mer norgepatriot och blir nästan lite irriterad när hon föredrar den svenska flaggan framför den norska.

– En sista fråga: Har du fått reda på vad som ska ske med dig själv framöver?
– Ja, jag vet vad som sker och vilken vändning livet tar, men tidsperspektivet är svårt att ange. I andevärlden existerar inte tid på samma sätt som här, svarar den duktiga spåoperatören.

Spegel-magi

Att spå i speglar kallas katoptromansi och kommer från det grekiska toptron (spegel) och mantei (spådom/förutsägelser). Spegeln är ett av de äldsta redskap som man har använt sig av innan magi och spådomskonst. Det är en ovanlig och väldigt gammal teknik att spå eller få kontakt på.

Svartspegel – ett kraftfullt verktyg

Ska spegeln användas för att få kontakt med andevärlden, bör spegeln invigas och helst vara av rökglas, därav namnet svartspegel. Speglar förbinds med en portal till andevärlden och andra dimensioner och det är därför lätt att man kan uppleva ”spegeltrafik”. Speglar ska därför täckas över när de inte används.


Text och foto: Kari Flaata Halling

6 reaktioner på ”Mina – Erfaren spådam med välutvecklad klärvoajans

 1. Hej

  Kan du hjälpa mig behöver prata med någon angående min sjukdom jag har, behöver prata med någon som kan hjälpa mig , inte bara genom telefon behöver träffa någon o prata med.

  • Hej Ali, om du har en sjukdom kan det bästa vara att ta kontakt med en läkare som är specialiserad. Via GratisSpadom.se (Magic Circle) kan du endast prata med våra spåoperatörer genom telefon.

   Önskar dig stort lycka till och hoppas att du hittar den hjälp du behöver och blir fri från din sjukdom.

 2. Hej, kostar detta? Jag skulle verkligen vilja prata med Mina. Hon verkar helt underbar!

 3. Hej
  Jag undrar om du kan se vart mina två guldringar tagit vägen. Den ena fick jag av min morfar när jag fyllde 16år, den andra är en enkel bismarkring. Jag skulle så gärna vilja hitta dem.
  Hälsn. Tinna

  • Hej Tinna! Vissa vägledare är bättre än andra på att hitta borttappade saker. Om du ringer till vår växel 08-517 666 77, kommer de kunna hjälpa dig. Förklara bara vad du behöver hjälp med så kommer de sätta över dig till den vägledare som är bäst på hitta borttappade saker. Om du är en ny kund, är de första 3 minuterna gratis 🙂 Lycka till!

Kommentarer är stängda.