stjarntecken hundras

Vilken hundras passar dig?

Astrologi är ett brett område med många spännande detaljer.
Du kan även få tips om vilken typ av husdjur som passar ditt stjärntecken.

När det gäller hundar, finns mer än fyrahundra olika raser att välja mellan. Sköts hunden väl, kan den älskade familjemedlemmen leva i upp till 15 år eller mer.

Andra djurarter lever sannolikt kortade, med undantag från sköldpaddor som är långlivade och kan bli riktigt gamla. När du väljer en ny familjemedlem måste du överväga vilken typ av person du är. Det är inte bara att köpa ett djur och tro att han eller hon kommer reda sig själv. Om du arbetar mycket, kan djuret lida av ensamhet och brist på uppmärksamhet. Ett ny familjemedlem är ett enormt ansvar och ett åtagande som varar så länge djuret lever. Tänk efter ordentligt först!

Hundar och hästar behöver motion, och många av dem är inte lämpade för lata ägare. Även fåglar kan bli neurotiska och fysiskt sjuka om de lämnas ensamma mer än sex timmar. Fåglar vill flyga och lämpar sig inte som ett djur att ha i bur. Katter är mer självständiga och kan klara sig mer på egen hand.

I följande avsnitt får du några spännande ”stjärntips” gällande val av husdjur och hundraser som passar ditt stjärntecken:

Använd tabellen för att snabbare navigera till ditt stjärntecken:

 Vädur Oxe Tvilling Kräfta Lejon Jungfru
 Våg Skorpion Skytt Stenbock Vattuman Fisk

Vädur

vadur schafer
En hund som behöver rikligt med motion och uppmärksamhet passar en aktiv person. En Schäfer, Boxer, Siberian husky, Alaskan malamute, German shepherd, Collie, Terrier eller Dansk-svensk gårdshund kan då vara lämplig. Välj absolut inte hund efter utseende utan ta noga reda på hur hunden fungerar och vad rasen avlats fram för! Det är förvånansvärt stora skillnader mellan olika raser. Att köpa en söt liten valp kan vara lockande, men överväg den värdefulla handlingen att ge någon en andra chans och adoptera ett djur. Det avlivas allt för många djur som lämnats på hem till följd av ogenomtänkta inköp. Vilken vän du än väljer är det klokt att gå en utbildning om du skaffar hund.


Oxe

oxe basset
Om du är en Oxe som älskar att ta det lugnt, kan en Basset eller Chinese crested passa dig. Detta är två rätt så lugna raser, men som fortfarande är mycket engagerade i sina nära. En Schnauzer kan också vara av intresse. Den är mycket trofast och har inga problem med att följa med på allt som du gör. Om du har mark och utrymme kanske du kan fundera över att adoptera eller rädda en ko eller tjur från slakt och ge henne eller honom ett välförtjänt härligt liv. Kor är mycket vänliga och trevliga och deras sällskap passar en oxe bra. En katt kan också vara ett bra val.


Tvilling

tvilling beagle
Visste du att Beaglen betecknas som ”filosofisk”? Den som är född i Tvillingens tecken känner säkert igen sig i det karaktärsdraget. Beaglar är extra vänliga, fogliga och flexibla för en skör Tvilling. Den uppmärksamma och humoristiska retrievern kan också glädja dig. Pudeln är intelligent och underhållande, och skapar en gemensam entusiasm med mänskliga familjemedlemmar. Den pratsamma och ivriga dvärgspetsen kan störa dina samtal med andra. En ettrig Rottweiler är ännu mer besvärande för dig som är tvilling. En katt kan däremot passa dig. Du kommer aldrig känna dig ensam, eftersom katten gärna ger uppmärksamhet dag som natt Men skaffa inte katt om den inte ges möjlighet till utevistelse!


Kräfta

krafta border collie
En Border Collie kommer att göra allt i hopp om att få uppmärksamhet från sin mänskliga vän född i kräftans tecken. Den kommer att älska och beskydda. En Retriever är en annan trevlig familjemedlem. En Bulldog tycker mycket om barn, så om du har barn är denna ett bra val då den inte bryr sig om vuxna och andra hundar. Dock är många grupper av bulldogs sönderavlade och kan ha problem med att andas vid värme och ansträngning. Då det ligger i kräftans natur att vilja vårda och ge sina kära mycket uppmärksamhet, tenderar kräftor att gilla långhåriga djur som kräver pälsvård. Att adoptera ett hemlöst djur skulle kännas bra i hjärtat för dig. Oavsett vilket djur du tar till livskamrat ger du verkligen en hel del av din universella kärlek.


Lejon

lejon afghanhund
En trevlig Afghanhund lämpar sig för ”Ers Kungliga Höghet”. Du som är Lejon kommer finna denna hund värdig ditt partnerskap. En engelsk Setter är både aristokratisk och vänlig. Båda dessa två trivs i stora, lyxiga och rymliga omgivningar, precis som du. Tänk på att hunden är en familjemedlem och ett stort ansvar, inte en accessoar eller inredningsdetalj.
Det krävs en hel del arbete med dessa två hundraser, och du måste vara en sympatisk, vänlig och inspirerande partner till hunden. En gladlynt irländsk Setter är en riktig clown som alla älskar.


Jungfru

jungfru schnauzer
En Basset kommer skänka dig enorm glädje och träffa dig rakt i hjärtat. Ni kommer bli mycket goda vänner. En sällskaplig och intelligent Schnauzer, som varken är alltför högljudd eller påträngande, kommer aldrig gå över gränsen in i din privata sfär. En rottweiler kan däremot vara helt annorlunda, och en känslig och lite nervös jungfru skulle ha problem med att hantera en sådan hund. En livlig Terrier kan vara en bra match trots att den är ganska svår att träna. En katt kommer att klara sig till största delen på egen hand, men samtidigt ge av sitt goda sällskap när du behöver det. Se bara till att katten får vara utomhus!


Våg

vag spaniel
En spaniel är en pigg och glad hund som gillar samma saker som du, det vill säga harmoniska omgivningar. Spanieln är lätt att träna, vilket du upplever som viktigt för harmoni och balans. En pudel är alltid elegant, underhållande och intelligent, och perfekt för en våg. Överväg att adoptera en lite äldre, erfaren hund, som sitter och väntar på ett kärleksfullt hem.


Skorpion

skorpion faraohund
En Collie låter dig veta vem du ska lita på. En Skorpion attraheras också av annorlunda, spännande djurslag. En faraohund kan därför vara något för dig. Denna mystiska hund har alltid setts som ett skyddshelgon. En Airedale kan bli alltför envis, och kan vara lika viljestark som du är. Katter tilltalar dig då dessa ger frihet, men samtidigt uppmärksamhet. Se bara till att katten får tillgång till utevistelse!


Skytt

skytt pointer
Är du den lyckliga Skytten som har en häst behöver du bara en Setter eller Pointer som kan löpa tillsammans med er. Den vise och mångsidig tyska schäfern är också en god vän. Egentligen trivs du bra med alla typer av hundar. En minihund som Chichuahua kan dock vara lite påträngande att ha omkring sig. En Terrier kan vara alltför rastlös och kommer alltid ha en tendens att agera först och tänka sen. En katt vill ha ordning i sin tillvaro, och ofta är den rutinmässig och enkel att ha att göra med. Frågan är då, kära Skytt, om du är villig att vara en person som är beroende av rutiner? Kanske du bör avstå att ha djur helt och hållet.


Stenbock

stenbock husky
Som stenbock kommer du bra överens med en Border Collie eller Husky. Om du är en trygg och vänlig kompanjon och får en boxer eller Doberman att se upp till dig, kommer hunden i fråga ta hand om dig, ditt hem och din familj. En Schnauzer är också ett bra val då den gillar rutiner. Dock kan små hundraser inverka störande på dig. En katt kanske inte heller är bästa valet för dig. Sök din nya familjemedlem på en plats där djur väntar på att få en andra chans i livet och ett kärleksfullt hem.


Vattuman

vattuman greyhound
Du är en mycket spännande och speciell person eftersom du är född i vattumannens tecken. Du kommer att vara mycket fascinerad av intelligenta djur som verkligen kan åstadkomma något. En hund som kan utföra stordåd och räddningsaktioner, är en perfekt familjemedlemmen för dig. Kanske är det en Greyhound? Den tycker om att springa, så du måste vara vältränad. Om du inte är det, kommer du dras med ut på träning och aktiviteter. En Pekingese är mycket självständig, vilket du beundrar, men det är en kräsen hund med högt anspråk. En individ med en egen historia fascinerar dig. Kanske vore det ultimat att ta hand om ett nödställt djur. Ger du av ditt hjärta kommer ni bli ett oslagbart team!


Fisk

fisk shar pei
Det bästa valet för dem som är födda i Fiskarna, må kanske vara att ha fiskar. Men om du överväger det ska du vara väl medveten om att fiskar inte är prydnadsföremål! De kräver stort utrymme och en stimulerande miljö, precis som du. En katt kan eventuellt också passa dig. Katten gillar att ta sig en tupplur, och detsamma gäller för personer som är födda i Fiskarna. Eftersom du själv är en mycket avslappnad person, kan annars en hund som inte är så sportig, vara en god familjemedlem. Du kommer inte passa bra med hundar som vill ut på träning eller löpning hela tiden. En Chow chow eller Shar-Pei kan enkelt vinna ditt hjärta. Däremot bör du inte överväga hundraser som avlats så att ögonen göms bakom långt hår, som exempelvis hos Lhasa Apso eller Shih Tzu. Kom ihåg att det alltid är insidan som räknas! Välj inte husdjur efter utseende utan efter egenskaper och personlighet.