stjarntecken och pengar

Stjärntecken och pengar

Är du en shopaholic, en samlare eller sparar du vartenda öre du kan? Vilket är ditt förhållande till pengar? Läs vad ditt stjärntecken har att säga om pengar!


pengar horoskopHur använder du dina pengar? Sparar du ett fast belopp varje månad eller försvinner de snabbare än snabbt? Är du en av dem som är pank innan nästa avlöningsdag, eller är löningsdagen en glad, men obetydlig dag i månaden eftersom du har tillräckligt med pengar att röra dig med?


Pengar är något av det mest känsliga ämnena människor emellan. Både vad vi har för tillgångar, skulder och vad vi får i lön. Vad som är socialt acceptabelt att fråga om skiljer sig från land till land och kultur till kultur. I stjärntipset denna gång ska vi titta på hur ditt stjärntecken påverkar hur du hanterar pengar.


Väduren

vädurenDu är känd för att vara en snabb beslutsfattare om än något impulsiv. Samma handlingskraft har du i kontakt med pengar. Önskar du dig något kastar du dig över det och hissar seglen. Du kan mena väl, men ibland agerar du utan att tänka igenom alternativen och alla konsekvenser. Det kan vara klokt att söka råd från en professionell gällande stora investeringar, så att konsekvenserna inte blir alltför stora innan du tänkt till. Fördelen med beslutsivern och din handlingskraft är, att det är lättare för dig än andra att göra smarta inköp. Var påhittig, men tänk igenom om du behöver det.

Pengamotto: Jag vill ha det nu.


Oxen

oxenDitt stjärntecken är konservativt och praktiskt lagt. Saker tar tid för dig som är oxe, och beslut fattas efter att de noggrant och metodiskt analyserats. Ingen kan anklaga dig för att göra impulsköp. Pengar gör sig väl på banken, och du har alltid reserver till sämre tider. Pension och andra papper är säkrade innan du går vidare till de mer roliga investeringarna. Du är upptagen av estetik och kvalitet, och har ett sug efter lyx. Du gillar att shoppa färre men dyrare kvalitetsobjekt. Det blir ofta kostsamt när du handlar, men i gengäld har du dina grejer mycket längre. Du är brydd om komfort och tycker om att testa produkter innan köp.

Pengamotto: Jag sparar.


Tvillingen

tvillingenDu är mentalt stark och har det mesta gällande ekonomi i huvudet. Du gör en enkel huvudräkning för att kontrollera om du har tillräckligt till fasta utgifter innan du investerar eller köper något dyrt. Generellt är du ofta upptagen av andra saker och pengar är inte något du tänker på ofta. De är trevliga att ha och nödvändiga för livet, men pengar i sig skänker dig ingen glädje. Hur du förhåller dig till pengar varierar. Ena stunden sparar du allt du kan och är väldigt brydd, för att i nästa ögonblick göra dig av med den större andelen på impuls. Allra lyckligast är du när du kan lägga pengar på elektroniska prylar som iPad, mobil och annat i samma kategori.

Pengamotto: Skönt att ha!


Kräftan

kraftanBland kräftor finner vi några av de största samlarna. Allt som har ett värde och kan användas till något, tas om hand. Att slänga saker är inte lätt för dig. När det gäller pengar är du generellt försiktig innan du vågar släppa loss. Du kan av många beskrivas som den bästa av insamlare bland alla stjärntecken. Du är ekonomiskt lagd och sparar på allt, bakar gärna ditt eget bröd och tänker i perspektiv av storhushåll när du lagar mat och fryser in större portioner. Du har behov av fasta intäkter vilket kan komma i konflikt med ditt behov av att vara hemma när barnen behöver dig. När du är i ett förhållande är det viktigt för dig att ha pengar som definieras som dina egna. På så sätt kan du göra val som grundar sig på dina egna inkomster och inte andras. Att säkerställa pensionen är viktigt för dig, så det har du i åtanke. När du väl spenderar pengar, gör du det helst på interiör, möbler, gardiner och redskap till trädgården.

Pengamotto: Jag samlar.


Lejon

lejonetLejon har ett stort hjärta och delar gladeligen med älskade och dem de bryr sig om. Eleganta och stilsäkra lejon vill leva som kungar och drottningar. De gillar guld, glitter och lyx. Pengarna kan snabbt spenderas när lejon är på en shopping resa, men den inneboende instinkten att ha ett hem och något att vara stolt över, får lejonet att behärska sig när det väl kommer till kritan. ”Mitt hem är min borg”, präglar lejonens konsumtion. En massa pengar kan läggas på att uppgradera och underhålla hemmet. Samtidigt har du ett förhållningssätt till livet, att pengar finns till för att spenderas eftersom du förtjänar det. Det kan ta sig uttryck i att köpa den dyraste champagnen och god mat.

Pengamotto: Eftersom jag förtjänar det.


Jungfrun

jungfrunDu letar alltid efter bra erbjudanden, och läser all reklam som kommer in genom dörren. Det kan vara något tvångsaktigt över denna annonsläsning. Det kan vara svårt för dig att kasta reklam och tidningar innan allt lästs. Du går oftast på rea, och älskar att göra fynd. Detalj-orienterad och analytisk som du är, kan du när det gäller pengar enkelt hänga upp dig på att spara pengar. Det är viktigt att du har tänkt på helheten och fått överblick. Om inte, kan du utvecklas till någon som sopar brödsmulor, men glömmer att tiden kan användas på ett mer ekonomiskt sätt. Du har lätt för att bli irriterad och orolig. Slöseri kan irritera dig, och vårdslös användning av pengar kan stressa dig. Det är klokt att spara till sämre tider. Undvik att hänga upp dig på detaljerna och fokusera istället på helheten. Att handla rengörande produkter kan ibland göra dig lycklig.

Pengamotto: Sluta oroa dig.


Vågen

vagenDu balanserar det mesta här i livet. Det gäller även innehållet i din plånbok. Du tycker om att ha trevliga och estetiska miljöer omkring dig, vara välklädd och ha de rätta tillbehören i form av väskor, skor och annat. Innan du gör ett köp, väger du argument fram och tillbaka. Beslutsprocessen är inte alltid så snabbt, men när affären är klar, är du i 99% av fallen glad såvida ingen har drivit på dig när du vägt för- och nackdelar. Det är viktigt att ha en plan för vågen då det finns så mycket man kan spendera pengar på, är det inte alltid lätt att balansera nöjen och önskningar. Avsätt pengar till räkningar och besparingar innan du planerar vad du ska spendera resten på.

Pengamotto: Gör en plan.


Skorpionen

skorpionenSkorpionen är antagligen det stjärntecken som har de mest sparsamma människorna, kanske finns de snålaste i detta tecken. Du har full kontroll över ekonomin, och slösar inte i onödan. Du betalar dina räkningar i tid och sparar till sämre tider. Du gillar att ha något i reserv vare sig det gäller pengar på banken eller andra saker. En skorpion är aldrig pank, men det kan kännas som om du ändå inte har tillräckligt. Det finns ofta en subjektiv känsla bakom skorpionens uppfattning om sina egna pengar och utgifter. När Skorpionen har unnat sig något och känner att han eller hon har slösat, kan det för en annan framstå vara en nödvändighet. Skorpionen går hem från stan efter en fest för att inte behöva spendera pengar på taxi, kör gamla vägar för att undvika vägtullar, köper prissänkta varor för att främja hushållsekonomin, och andra sparåtgärder. Ett hemligt reservkonto, oavsett om det är på banken eller i en låda hemma, är också nödvändigt för en skorpion. Det ger en känsla av trygghet och välstånd. Helst vill du inte att andra ska veta hur mycket pengar du har eller hur du har dem. Vid inköp kontrollerar du priset på flera platser för att få det bästa innan du bestämmer dig.

Pengamotto: Det är mitt.


Skytten

skytten stjärnteckenDu lever i nuet och har en sorglös inställning till pengar. Vanligtvis ordnar det sig av sig självt tänker du. Du kan vid ung ålder tendera att överbruka, men detta är något som förändras allt eftersom åren går och du mognar. Många Skyttars motto är ”det kommer alltid till pengar.” Och i de flesta fall ordnar det sig faktiskt för dig. Med lite tur, tillväxt och expansionsplaneten Jupiter som härskare över ditt tecken, är det fantastiskt vad du som optimist och sanningssökande person kommer fram till för lösningar. En medfödd intuition eller en magkänsla hjälper dig ofta med timingen att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Pengamotto: Det kommer att fungera.


Stenbocken

stenbockenStenbocken är ett av de mer försiktiga och sparsamma tecknen i djurkretsen. Tack vare din inbyggda radar går du sällan längre än budgeten du har planerat. Du är mer av en traditionell typ och föredrar att spendera dina pengar på kvalitet snarare än kvantitet i större ting, Samtidigt som saker från billiga butiker som Ikea kompletterar, köper du gärna redan använda saker. Antikviteter och historiska ting står ditt hjärta nära, och eftersom du gillar kvalitetsgrejer köper du allt färre saker, men till dyrare pris. Hellre än att sätta dig i skuld, sparar du tills du har tillräckligt. Har du inte pengar så har du inte har pengar, och avstår då från att köpa något.

Pengamotto: Satsa på kvalitet.


Vattumannen

vattumannenVattumannen är stjärnkrets shopaholic. Om du har pengar eller inte hindrar dig inte från att gå vilt fram och köpa vad du vill. Det kan ta lite tid och du måste förmodligen vara kreativ, men du brukar få det du vill. När det gäller pengar, har du antingen en massa pengar eller lite pengar. Det är ovanligt att du befinner dig mellan dessa två ytterligheter. Det hänger samman med härskaren över ditt tecken, Uranus, som kan förändra en situation helt på ett ögonblick. Rastlös och innovativa som du är, kan shoppingen hänga på vilket humör du är på.

Pengamotto: Skapa stabila vanor.


Fiskarna

fisken stjärnteckenIntuition spelar en viktig roll för hur du hanterar pengar. Du kan agera, eller avstå allt beroende på vad din magkänsla säger, men när du väl har börjat agera kan du spendera pengar helt ohämmat. En shoppingtur kan vara ganska gränslös om du är på rätt humör. Det är viktigt att du hittar en balans mellan att dra in pengar och förbruka dem. Låt inte andra dra nytta av din barmhärtiga och självuppoffrande sida. Detta gäller både privat och yrkesmässigt. Om du inte passar dig, kan du hamna efter med alla räkningar. Ibland kan du satsa på något oväntat och verkligen få en fullträff långt innan andra kan förstå och veta.

Pengamotto: Lita på din instinkt.