feng shui energi

Feng Shui – Positivt energiflöde i hemmet

Ta en titt på ditt hem och observera vad du ser

Är det oreda? Ligger det kläder, tidningar och papper strödda runt omkring? Är fönstrena oputsade? Finns det överflöd av pynt och prydnader? Allt detta kan bidra till att du töms på energi, att du blir frustrerad och irriterad. Det är dags för nytänkande. Genom att använda principerna av Feng Shui, kan du skapa positiva energiflöden i ditt hem.

yin yangFeng Shui betyder bokstavligen ”vind (och) vatten”. I korthet, är Feng Shui konsten att balansera positiva energiflöden för att skapa god hälsa, harmoni och välstånd.

Feng Shui-experter hjälper folk att dekorera sina hem och att skapa de rätta miljöerna genom principerna om Feng Shui. Dessa principer utvinns ur en tusentals år gammal kinesisk filosofi om yin och yang. Som i all kinesisk filosofi, använder en mästare sitt medvetande om balansen mellan yin (kvinnlig energi) och yang (maskulin energi).

Oreda

Många som lär sig om Feng Shui, blir snabbt frälsta. Det går att kombinera intressen för design och färg med nyfikenhet på det alternativa.

Många Feng Shui-experter menar att allt du äger, förbinder sig med dig energimässigt. Därmed kan fler saker och prylar leda till att du fokuserar mindre på dig själv. Däremot är Feng Shui mer än bara fokus på ordning och reda – Det handlar om att frigöra energi.

Ställ dig själv följande frågor:
Är ditt hem trevligt att bo i? Gå igenom alla saker – Behöver du allt? Gillar du allt? Vilken känsla får du av ditt hem? Därefter är det dags att ta nästa steg; att ordna upp och städa! Städning är en familjesyssla. Schemalägg en tid som passar alla inblandade. Avsätt en hel dag eller två. Det kommer med stor sannolikhet frigöra en hel del energi. Sist men inte minst, är det viktigt och inte köpa något nytt utan att bli av med något gammalt.

Stor inverkan

Enligt Feng Shui-experter är inredning, placeringen av möbler, färger och former viktigt, och har en stor inverkan på oss. Det kan antingen förbättra eller hindra oss i vår naturliga utveckling och tillväxt. När det gäller färg, är färgmängden samt hur de är placerade, avgörande.

Färger är energifeng shui färger

Rött är ett mycket kraftfullt och viktigt verktyg inom Feng Shui. En röd färg har nästan dubbelt så mycket energi som en blå. De naturliga färger som används på somriga platser är vitt och blått. Dessa är yin färger, och de är ”kalla”. Det är viktigt att balansera upp med yang-fäger (ljust och varmt). Försök att tänka i dessa banor: Yin är kallt och används utomhus, och yang är varmt och behövs inomhus.

Placering av möbler

Att ändra möblers positioner, kan göra underverk. Många sitter vid skrivbord eller i soffor med ryggen mot en dörr eller ett fönster. Detta kan omedvetet skapa en känsla av otrygghet. Då blir det svårt att vara fokuserad eller kunna slappna av. Enligt Feng Shui-mästare är lösningen enkel: Flytta kontorsstolen eller soffan mot en vägg, och ge de på så sätt ett ”stöd”. På samma sätt, bör sänggaveln stå mot väggen. Det ger sinnesro.


Om man vill ha en full effekt av Feng Shui, måste den däremot anpassas till varje individ. Framförallt gällande färger och inredning, men självklart kan alla göra enkla justeringar i hemmet.

Även om vi i väst associerar Feng Shui med heminredning, är det bara en av många tillämpningsområden. Principerna används även i stadsparker, inom arkitektur, produktdesign, affärsplanering samt hälsa och hälsofrämjande utövanden.

11 användbara Feng Shui tips:


1. Omge dig med saker du älskar – skapa ett trevligt och personligt hem.


2. Håll ditt hem rent och städat. Smuts och damm skapar negativ energi.


3. Ordna upp bland saker och bli av med det du inte behöver. Om du hittar något som du inte har använt på ett år, är det troligt att du aldrig kommer att använda det igen. Något av större affektionsvärde, kan dock behållas.


4. Köp inte något nytt förrän du har kastat något gammalt.


5. Det är viktigt att få saker ur ditt hem, och inte bara flytta ”problemet” till ett annat rum.


6. Förvara inte andras saker i hemmet. Har du lånat något, lämna tillbaka det!


7. Använd bra belysning, färger och levande växter för att lyfta energin.


8. Framhäv entén. Här kommer energin (och gästerna) in i hemmet.


9. Tai chi (centrumet / hjärtat) av ett rum – ska vara tomt.


10. Sovrumsmöblerna ska vara snygga och inbjudande. Samla inte på skräp. All förvaring i sovrummet ska vara i lådor eller bakom stängda luckor.


11. Böcker stimulerar intellektet och hör inte hemma i sovrummet. Inte heller elektronik, såsom dator, telefon och TV. Det ger ingen god vila.


Dela gärna det här blogginlägget med en vän


Nedanstående Feng Shui-experter kan hjälpa dig att få balans:


08-517 666 77

Alva

alva

Hai Lee Yang

hai lee yang


Klicka här för att se alla våra spåoperatörer