Stjärntecken och vanliga sjukdomar

Kontrollera ditt stjärntecken och se vilka skador och sjukdomar som du löper störst risk för att få.

Inom varje stjärntecken finns kunskap om hälsa och kroppens funktioner. Här kan du läsa om din stjärntecken och ta reda på vad du har större risk att råka ut för.


Använd tabellen för att snabbare komma till ditt stjärntecken:

 Väduren Oxen Tvillingarna Kräftan Lejonet Jungfrun
 Vågen Skorpionen Skytten Stenbocken Vattumannen Fiskarna

Väduren

väduren
Om du är född i Vädurens tecken har du generellt sett en stark och robust hälsa, men kroppens svaga punkt är huvudet. Även ansikte, öron och tänder tenderar att vara svagare hos Väduren. Om du har problem med din kropp och blir sjuk, då är det oftast kopplat till huvudvärk eller skallskador av endera slag. Om du får huvudvärk, kan det snabbt leda till migrän.

Du är väldigt sällan sjuk, men när det väl händer och du får feber, tenderar du att få en mycket hög feber. Du löper också större risk att drabbas av näsblod – både av stress och sjukdom. Ibland kan du få problem med öronen, oftare än vad andra får. Du kan också lättare bli solbränd på öronsnibbarna eller få ont i öronen generellt sett. Solsting kan du lätt bli utsatt för. Vissa Vädur löper också större risk för njursten.


Oxen

oxen
Generellt sett har du en mycket god hälsa. Däremot är du, som många andra Oxar mycket nöje- och lyxorienterade, vilket kan leda till kroppens balans störs av dålig kost och osunda dryckesvanor. Övervikt och eventuella hjärtproblem kan bli följden för många Oxar. Det är viktigt att du håller dig till en sund och hälsosam kost. Kosttillskott kan ge en gynnsam effekt, men framförallt är frisk luft, promenader och motion det viktigaste för din hälsa. Om du motionerar genom att springa mycket, bör du vara försiktig med dina knän som lätt kan bli utsatta för skador och överansträngning.

Vid sjukdom, lider Oxar ofta av kroniska sjukdomar. Halsen är särskilt känslig tillsammans med nacken, svalget, stämbanden och huden. Du är mer benägen än andra att drabbas av sårighet i halsen, heshet, halsont, halsfluss och nackbesvär. Vissa körtlar i nackregionen och i lymfsystemet kan vara mer utsatta för sjukdomar. Detta gäller inte alla Oxar.


Tvillingarna

tvillingen
Du som är tvilling är en intelligent, men något rastlös själ. Både högt och lågt med många planer samtidigt. Dina kroppsliga svaghetspunkter är axlarna, armarna, lungorna, tungan, hjärnan, bronkiterna och luftstrupen. Många tvillingar brukar ådra bronkit, lunginflammation eller generella inflammationer i ovanstående områden. En liten förkylning kan snabbt utvecklas till något mycket mer och sluta med antibiotikakurer för dig – om du inte är försiktig. Vissa tvillingar är mer benägna att utveckla astma och olika lungsjukdomar.

Du kan bli överkänsligt mot vissa saker, då nervsystemet är ligger lite mer ytligt hos dig än hos andra. Sömnlöshet kan snabbt bli ett problem, och över längre tid kan detta leda till ångestbesvär. Var medveten om detta så att du kan stoppa symptomen vid ett tidigt stadium.


Kräftan

kraftan
Kräftor styrs mycket av intuition och känslor. ”Den styrande himlakroppen” över ditt stjärntecken är månen, och därmed har du större tendenser att bli påverkad av fullmånen och dess omloppsbana. Vissa kallar detta för ”månsjuka”. De flesta kräftorna lider av en mildare årstidsbunden depression. Det vill säga att du känner att kroppen förändras tillsammans med vädret och årstiden. Kräftans svaga punkter är bröstet och magen. Matsmältningssystemet är även utsatt tillsammans med levern, körtlarna och slemhinnorna. Det är viktigt att du dricker mycket vatten regelbundet, för att rena kroppen.

Du kan lätt bli orolig över småsaker, vilket ger dig en orolig mage som eventuellt kan orsaka matsmältningsbesvär. Allt sätter sig i magregionen hos de som är födda i Kräftans tecken. Detta gäller både stora och små problem. Vissa Kräftor kan ha problem med bröstet. Märker du minsta förändring, kontakta en läkare omedelbart. Synproblem uppstår lättare hos kräftor, samt olika neuroser.


Lejonet

lejonet
Generellt är de som är födda i Lejonets tecken – själva starka, friska och stolta som lejonen själva. Men det finns emellertid två typer av lejon. Lejon som stort sett är sunda och friska, och som i sjukdom aldrig klagar – även om de har 40 graders feber. De går bara och lägger sig utan att göra för mycket väsen av det hela. Den andra typen av lejon, mår alltid lite ”dåligt” och behöver en hel del uppmärksamhet, kärlek och en harmonisk miljö för att återhämta sig.

Lejonets svaga punkter är ryggen; korsryggen, ryggmärgen, ryggraden, ryggradsdiskar, hjärtat samt hjärt-och-kärlsystemet. Det går fort att pådra sig ryggskador, speciellt ryggskott eller skador i korsryggen. Var försiktig och ta hand om din egen hälsa, både när det gäller hjärtat och kärlsystemet. Gör vad du kan för att förhindra hjärt-och-kärlsjukdomar – enklast genom kosten. Åderbråck kan också uppstå hos vissa Lejon.


Jungfrun

jungfrun
Du som är född i Jungfruns tecknet har generellt sett en god hälsa, men när du blir sjuk handlar det som ofta om mag- och tarmbesvär. Andra svaghetspunkter hos Jungfrun är buken, tolvfingertarmen, levern, inälvorna och bukspottkörteln. Metabolismen bör också övervakas noga. Magen är kroppens ”barometer” hos Jungfrur, och om du är sjuk, det kan lätt centraliseras till magen eller tarmarna – tänk på vad du äter!

Du är sällan sjuk, men vid oro, stress och överansträngning kan det som sagt leda till mag- och tarmbesvär. Det är viktigt att du lever hälsosamt, regelbundna måltider med mycket fiber och grönsaker är nyckeln till en god hälsa. Ett jämnt intag av vatten stärker balansen i kroppen. Blindtarmsinflammation påverkar många Jungfrur, och även peritonit. Jungfrun är även utsatt för nervösa besvär, om stress i vardagen tar över.


Vågen

vagen
Den som är född i Vågens tecken är ofta angelägen att finna balans i livets alla områden – även kropp och hälsa. Kroppen svaga punkter hos en Våg, är den centrala delen av kroppen, centraliserad runt bäckenet, inklusive urinblåsan, ljumsken, njurarna och nedre delen av ländryggen.

Vid sjukdom, är det ofta balansen i kroppen som blir störd hos en Våg; metabola sjukdomar, diabetes, veninflammation är några sjukdomar som brukar förekomma. I tillägg kan Vågens kinder och läppar vara utsatta för problem och besvär. Njurarna löper som sagt större risk för sjukdom för Vågar, och om du vet att du har problem med dem, bör du ta det på allvar vid ett tidigt stadium. För vissa Vågar kan Vädurens problem bli verklighet också, trots att Väduren är det motsatta stjärntecknet i Zodiaken.


Skorpionen

skorpionen
Skorpionen kännetecknas av en stark hälsa, ofta av det vi kallar för ”järnhälsa”. Men när sjukdomen väl inträffar kan det bli en svårare sjukdom. Du som är född i Skorpionens tecken kan lättare bli infekterad av virus, ofta virus som som drabbar andra endast en gång i livet. Det finns inte så många av dessa virus, men om det är några som får de, så är det Skorpioner.

Skorpionens svaga punkter i kroppen är buken, fortplantningsorganet, könsorganet, urinröret, urinblåsan, bäckenet, ändtarmen, samt de röda blodkropparna. När Skorpionen drabbas av sjukdom förekommer det ofta i gallan, magen och i njurarna. Skorpionen kan också uppleva liknande sjukdomssymptom som hos det motsatta stjärntecknet – Oxen. Då är det ofta kopplat näsa- och halssjukdomar.


Skytten

skytten stjärntecken
Du some är född i Skytten tecken kännetecknas oftast av en robust, stark hälsa som är resistent mot många sjukdomar. Skyttens svaga punkter i kroppen är höfterna, låren, skinkorna, den venösa cirkulationen och inte minst ischiasnerven. Vissa Skyttar kan också få liknande sjukdomsfall som plågar ditt motsatta stjärntecken; Tvilligen. Då blir det ofta problem med lungorna och bronkiterna. Fler detaljer kan du finna under Tvillingens avsnitt.

Eventuella skador eller sjukdomar som du får uppstår ofta till följd av sportaktiviteter. Engagerad och intresserad som du är i det mesta, kan olika aktiviteter resultera i idrottsskador; trasiga ligament, ryggskott, höft- och lårbrott. Av kroniska sjukdomar är blod- och leversjukdomar, reumatiska sjukdomar och sjukdomar i andningsorganen, vanligast.


Stenbocken

stenbocken
De flesta Stenbockar får leva riktigt länge. Stenbocken kan dock ha en dålig hälsa i barndomen, men den förbättras med åren. När Stenbockarna kommer till pensionsåldern, får många en liknande hälsa som de hade när de var i 20-årsåldern. Kroppens svaga punkter är främst skelettet, men armbågar, alla leder, gallan, knän, levern, naglarna, huden, håret, tänderna och mjälten är också punkter där skador och sjukdomar lätt kan förekomma.

Sjukdomar uppstår oftast i skelettet och matsmältningssystemet. Det kan också vara bra att vara medveten om att gikt, knäskador, förkalkning, reumatism, hudsjukdomar, arteriseklerose, dövhet och matsmältning också kan förekomma. Vissa Stenbockar kämpar med problem kopplat till magsyra, som ett resultat av förträngda känslor. Vissa Stenbockar kan ha en större benägenhet till att lida av akne också.


Vattumannen

vattumannen
Du som är Vattuman har generellt en normal och god hälsa. Kroppens svaga punkter är den nedre delen av ryggen, anklarna och vaderna. Blodomloppet och cirkulation i kroppen kan också vara svaga punkter. Ta väl hand om din kropp fysik, oavsett vad du gör är en jämn träning viktigt för Vattumannen.

Skador och sjukdomar kan uppstå till följden av stukningar samt hjärt- och kärlproblem. Knä- och ankelskador inträffar lättare, men åderbråck är heller inte ovanligt. Kramp i benen också vara något som Vattumannen måste kämpa med. Ta väl hand om dina fötter och tänk på att bära bekväma skor, vart du än går. Mystiska sjukdomar och artrit uppstår även lättare i benen hos dig som Vattuman, än för andra personer med andra stjärntecken.


Fiskarna

fisken stjärntecken
Ett välbekant uttryck är: ”som en fisk i vattnet.” Nu har ”fiskar i vattnet” varken fötter eller händer, till skillnad från de som är födda i Fiskens tecken. Fiskarnas svaga punkter i kroppen är nämligen fötterna, händerna, håret, senor och lymfsystemet. Sjukdomar kan lätt uppstå i lymfsystemet samt i buk- och tarmområdet. Hjärtat och blodcirkulationen kan också bli påverkat. Men skador och sjukdomar i händer och fötter är vanligast.

Du som är Fisk, kan vara mer känslig och lida av kronisk trötthet, diarré, ångestbesvär och missbruk. Du är även mer än beroende av vattnet än många andra, både för dryck och rensning av kroppen. Simning, bad och andra vattenaktiviteter stärker din energi!


Läs artikeln om: ”Naturens egna mirakel”


Vi vill göra dig uppmärksam på att detta inte är en medicinsk guide, och om du lider av en allvarlig sjukdom bör du omedelbart rådfråga en läkare.